GRANNSKAPSKONTORET

Grannskapskontoret sommarsatsar!

Stadsdelsrådets verksamhet för unga vuxna
blommar ut lagom till sommaren, med ett program
som sträcker sig från juni till augusti.
Sophia Persdotter och Erik Annerborn som jobbar
på Grannskapskontoret lovar spännande workshops och evenemang med fokus på konstnärliga uttryck och social organisering.

Under sommaren kommer unga vuxna bland annat att få prova på att trycka T-shirts, utveckla sina sociala medie-kunskaper och lära sig skriva för web med Ida Therén (tidigare skribent för bl a Rodeo och ETC). I Augusti avslutas programmet med ett stort event som än så länge bär det lite torra namnet Lokaltinget.

– Jag ser Hökarängen som en knytpunkt som länkar samman flera stadsdelar utanför Stockholms innersta krets, säger Erik. Med busslinjerna 172 och 173 nås
vi lätt av unga från Skarpnäck, Huddinge, Skärholmen och till och med Fittja. Grannskapskontoret ska bli en plats där unga från Farstaområdet skapar kulturhän- delser för hela Söderort.

Sommaren inleds redan 2 juni med en gratis brunch för unga vuxna i samarbete med nätverket Stockholmsskolan. Förutom mat kommer utlovas tung musik och eventuellt ett par framträdanden.

– Grannskapskontorets fokus är ungas rätt och möjlighet att utveckla sin stads- del. Kultur är ett fantastiskt verktyg att både förstå och påverka sin omgivning, menar Erik. Genom att låta ungas perspektiv och konstnärliga uttryckssätt ta plats i det offentliga rummet utmanar vi gamla idéer om att bara äldre, utbildade männ- iskor kan beskriva vår gemensamma verklighet. Det är avgörande för ett dynamiskt samhälle som håller i längden.